Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image
Oplossingen
 
 
 

EcoStruxure, architectuur voor optimaal energiemanagement

 
 

 
 
 
 
 

 

 

 


Get Adobe Flash player
 
 
 

Van centrale tot stopcontact

 
 

Schneider Electric, wereldwijde specialist in energiemanagement, is de eerste en enige die een geïntegreerde oplossing biedt voor de huidige digitale economie. Oplossingen om efficiënt met energie om te gaan zijn complex en groot in aantal. In veel gevallen vertrouwen deze oplossingen op een efficiëntere samenwerking tussen de verscheidene stakeholders (facility managers, IT managers, plant managers, proces engineers, etc).
Om een hoog efficiencyniveau te bereiken, moeten systemen van meerdere segmenten, platformen en aanbieders op unieke wijze geïntegreerd worden. Nu is het tijd om gebruik te maken van alle intelligentie die we hebben ontwikkeld en deze in te zetten om het gebruik van energie te optimaliseren.

Energiebesparing
Een grootschalige energiebesparing realiseren is voor veel bedrijven nog altijd lastig, omdat veel verschillende facetten van een onderneming van invloed zijn op het energieverbruik. Bedrijven kampen met capaciteitstekorten, slecht ontwerp van systemen, te weinig standaardisatie, onvoldoende gebruik van duurzame energie en implementatieproblemen om bedrijfsbreed resultaat te boeken.

EcoStruxure
EcoStruxure is een architectuur die meerdere bedrijfsdisciplines combineert om energiemanagement te optimaliseren. De geïntegreerde aanpak ontstaat door het beheer van energie, serverruimtes, processen en machines, gebouwen en beveiliging te integreren en energie centraal te monitoren en te managen. Hierdoor is optimalisatie mogelijk en kunnen besparingen gerealiseerd worden.

Opbouw EcoStruxure
EcoStruxure richt zich op vijf disciplines:

  • EnergiebeheerPowerStruxure-concept, volledig energiebeheer voor kleine en grote ondernemingen, dat voorziet in efficiënte, veilige en betrouwbare stroomlevering.
  • Serverruimtebeheer - APC by Schneider Electric gebruikt al geruime tijd het zelfontworpen InfraStruxure-concept om serverruimtes modulair en schaalbaar in te richten. Hierdoor worden stroomvoorziening en koeling sterk geoptimaliseerd.
  • Proces- en machinebeheer - Automatisering bij industriële en infrastructurele ondernemingen (PlantStruxure-concept) of machinebouwers (MachineStruxure-concept) gericht op flexibiliteit, schaalbaarheid, prestatie en gebruiksgemak.
  • Gebouwbeheer - StruxureWare-concept, beheeroplossingen om installatie- en onderhoudskosten te reduceren terwijl de werkomgeving wordt verbeterd dankzij realtime controle over temperatuur, verlichting en zonwering.
  • Beveiligingsmanagement - StruxureWare-concept, Pelco by Schneider Electric biedt geavanceerde technologie voor toegangscontrole, detectie van inbraak en videobewaking. Hiermee zijn de kosten van onverwachte downtime te minimaliseren, terwijl gelijktijdig uitgebreide risico-analyses plaatsvinden.

Het doel van EcoStruxure is deze domeinen te combineren in een open en flexibel technologisch ecosysteem dat draait op IP en web-services zodat gerelateerde applicaties altijd toegang hebben.

Inzicht in verbruik
Dankzij EcoStruxure krijgen bedrijven meer inzicht in verschillende vormen van verbruik; van elektriciteit tot water. Bovendien is er realtime controle op het energieverbruik. Door de samenkomst van de verschillende bedrijfsfacetten zijn processen efficiënter in te richten, waardoor kosten omlaag kunnen en de beveiliging wordt vergroot.

  
 
Meer info

Meer info 

Filmpjes EcoStruxure

 
Klik op onderstaande links voor het bekijken van de filmpjes.