Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image
Oplossingen
 
 
 

Implementatie

 
 

Met het 7 stappenplan van Schneider Electric, kunt u uw energiebesparing realiseren:

 

 

Stap 1  Bewustwording

Iedereen kan zijn bijdrage leveren om de planeet te sparen. Het uitschakelen van lampen, apparatuur niet meer op de standby laten staan of de verwarming een paar graden lager zetten. Dit alles helpt al om het energieverbruik en de CO2 uitstoot met 10% te verminderen zonder een investering te doen. Het heeft allemaal te maken de houding van mensen!

Stap 2  Inventariseren

Om te kunnen beoordelen waar energiebesparingen te realiseren zijn, is het belangrijk om de doelstellingen en processen te inventariseren.

Stap 3  Meten

Om een beeld te krijgen wat het daadwerkelijke energieverbruik is, worden metingen uitgevoerd om dit verbruik in kaart te brengen. Een zogenaamde nulpuntmeting. Uit deze metingen komt onder andere naar voren of er sprake is van piekspanningen, harmonische, transiënten en hoe de cos phi zich verhoudt. Alle van toepassing zijnde facetten komen aan bod.

Stap 4  Analyseren

Alle meetgegevens worden geanalyseerd en samen met de klant wordt bepaald welke oplossingen toegepast kunnen worden.

Stap 5  Oplossingen

Aan de hand van de meetgegevens en de analyse wordt samen met de klant de oplossingen voor energiebesparing geïmplementeerd.

Stap 6  Meten

Nadat de oplossingen zijn geïmplementeerd, is het van belang om te meten of het beoogde resultaat (energiebesparing) ook daadwerkelijk is gerealiseerd.

Stap 7  Bewijzen

In deze laatste stap bewijst Schneider Electric dat de investering zich snel terug zal verdienen doordat het bedrag op u energierekening met gemiddeld 30% zal afnemen.

 

Dit stappenplan is een doorlopend proces, waarbij stap 3 tot en met stap 6 zich telkens zal herhalen. Het constant monitoren van het energieverbruik is essentieel. Hiermee kan men zien of het proces nog steeds energie bespaart of dat er andere factoren in het proces dit verstoren. Wanneer dit niet gedaan wordt kunnen gerealiseerde besparingen al snel weer met 10 tot 20% afnemen. Dit is te voorkomen door onder andere preventief onderhoud te plegen.

 

 

Met Schneider Electric kan men nu bouwen aan een langdurige energiestrategie met een toenemende performance en met behoud van onze planeet!

 

Maak vandaag nog een afspraak met één van onze energie-efficiency consultants.

Schneider Electric, Make the most of your energy

 

  
 

Feiten over energiebesparing

  • Het ’s nachts uitschakelen van het licht in een kantoor bespaart genoeg energie om 1000 kopjes thee te zetten
 
  • De verwarming in een kantoor 2°C lager zetten, bespaart genoeg energie om een woning 6 dagen te verwarmen
 
  • Het ’s nachts uitschakelen van een computermonitor bespaart genoeg energie om zes magnetronmaaltijden op te warmen
 
  • Het ’s nachts uitschakelen van een kopieerapparaat bespaart genoeg energie om 1500 kopieën te maken
 
  • Het loskoppelen van een mobiele telefoonoplader wanneer hij niet aan het laden is, bespaart in één jaar tijd genoeg energie om een vuurtoren 38 dagen van stroom te voorzien
 
  • In de winter ’s nachts afsluiten van een kantoorraam bespaart genoeg energie om een auto 55 kilometer te laten rijden
 
(Bronnen: Department of Energy (DOE), International Energy Agency (IEA), ADEME, World Business Council for Sustainable development)