Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image
Oplossingen
 
 
 

Flexibele indeling voor woningen in Eindhoven dankzij draadloze schakelaars

 
 

De Eindhovense Kruidenbuurt ondergaat vanaf 2004 een grondige renovatie. In 2014 zal de laatste nieuwbouwfase zijn afgerond. Een combinatie van aannemers moet de Kruidenbuurt zichtbaar veranderen van een achterstandswijk in een prachtwijk.

Woningbouworganisatie Stichting Trudo wilde dat de nieuwe woningen flexibel zijn in te delen door het toepassen van flexibele scheidingswanden, bekabeling en schakelaars. In een eerdere fase van de renovatie had de stichting ervaring opgedaan met een woninginstallatiesysteem dat bepaald niet beviel. Het was veel te bewerkelijk. Daarom kwamen ze met het idee om de mogelijkheden van een draadloos systeem in kaart te brengen.

200 woningen moesten uitgerust worden met 10 draadloze schakelaars op een frequentie van 868 MHz. Het RF-systeem CONNECT van Schneider Electric bleek de oplossing. Het systeem ondersteunt de Z-Wave standaard; het werkt in combinatie met radiofrequente producten van verschillende fabrikanten die Z-wave producten aanbieden. Daarbij kiest het zelf de ideale route. En CONNECT genereert ook een terugmelding. Zo gaat er een LED branden als er communicatie is.

Elektrotechniek Van Heeswijk hoefde met CONNECT alleen de leidingen te trekken naar de ontvangers en deze te plaatsen. De zenders konden vervolgens op elke willekeurige plaats bevestigd worden. Zelfs op glas. De zender in de schakelaar wordt voorzien van een platte knoopcelbatterij die zo'n zeven jaar meegaat. Het bereik van de zender is binnenshuis circa 30 meter. De zender kiest zelf de beste route naar de ontvanger en krijgt een melding terug als er communicatie is. Er is alleen een actieve verbinding als de schakelaar wordt bediend. Dat is dus enorm energiezuinig. De straling in huis wordt daarmee bovendien tot een minimum beperkt.

Het innovatieve RF-systeem benadert het principe van domotica (woningautomatisering). Met één verschil; domotica wordt nog geassocieerd met moeilijk en duur. Dit systeem biedt pure functionaliteit, heel eenvoudig en heel efficiënt.
 

  
 
Meer info

Meer info 

Verzoek om informatie over oplossingen, producten en diensten

Operator van het Customer Care Center aan de telefoon