Selecteer uw land of regio in het menu of door te klikken op de wereldkaart *
Country Selector Alternate Image
Hotels
 
 
 

Toepassing: Gebouwautomatisering

 
 

Nadelen en drijfveren


De combinatie van HVAC en verlichting dragen bij aan meer dan 70 % van het energiegebruik in in veel gebouwen. De uitvoering van gebouwen dient van ontwerp tot oplevering in het teken te staan van optimale energiebesparing.

Hoe kan een klant energie efficiënter beheren?

Geïntegreerde gebouwbeheeroplossingen zijn gebaseerd op open, schaalbare systemen die het mogelijk maken alle systemen van het gebouw – inclusief HVAC, verlichting, toegangscontrole, beveiliging en andere speciale systemen - te controleren en te bedienen. Totale gebouwoplossingen bieden aanmerkelijke exploitatie- en onderhoudsvoordelen gedurende de levenscyclus van een gebouw. Gecoördineerde besturing van meerderesystemen kan besparingen van 15% tot 30% op de energiekosten opleveren.

 • Gebouwautomatiserings- en besturingssystemen dragen bij aan de beschikbaarheid van installaties en aan energiebesparing, omdat ze alle gebouwfuncties gecoördineerd aansturen:
  - Mechanische en elektrische apparatuur voor verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting, rolluiken/zonneschermen, energiedistributie, etc.
  - Toegangscontrole, CCTV, etc. ten behoeve van de beveiliging.

 • Technische dienstverlening stelt klanten in de gelegenheid te profiteren van de hoogst mogelijke energie-efficiency die gebouwautomatiserings- en besturingssytemen kunnen opleveren gedurende de levenscyclus van het gebouw. Dit motiveert klanten om de hoogst mogelijke energie-efficiencyklasse te verkrijgen voor hun gebouwen.
  Operationele diensten Ondersteuning ter plekke en het afhandelen van alarmen om de best mogelijke gebouwefficiency te waarborgen
  - Onderhoudsdiensten: Het op een strategisch niveau houden van de waarde van een gebouw door de regelmatige afstelling en optimalisatie van systemen. Regelmatig onderhoud en vervangen van onderdelen volgens geplande onderhoudsschema’s.
  Adviserende diensten: Een scala aan adviserende diensten, variërend van training tot controles van het werkelijke energieverbruik en het klimaat in het gebouw. Analyse en documentatie van de staat waarin het gebouw verkeert.