Netherlands

Welkom op de website van Schneider Electric

Welkom op onze website.

U kunt een ander land kiezen om beschikbare producten te bekijken of bezoek onze corporate website voor meer informatie over ons bedrijf.

Een ander land of een andere regio kiezen

 • Default Alternative Text

  Diversiteit & Inclusie

Initiatieven

Schneider Electric heeft initiatieven van internationale en lokale teams ontwikkeld om een diverse en inclusieve cultuur, gelijkheid van mannen en vrouwen, vrouwennetwerken, leiderschapsprogramma's en fora, te stimuleren. Dertig ambassadeurs voor diversiteit en inclusie maken deel uit van het netwerk in onze belangrijkste markten en zetten zich wereldwijd in voor het beleid van de organisatie. Dit beleid omvat: diversiteit dagen, zwangerschapsverlof, netwerkactiviteiten, leiderschapsevenementen voor vrouwen, workshops over gelijkheid van mannen en vrouwen voor managers, vrouwen in leiderschapsprogramma's en nog veel meer.

 • Trots op een van onze medewerkers als drager van de Olympische fakkel Henry Gurgel van Schneider Electric Brazilië, gewichtheffer en lid van het Braziliaanse Paralympische team, droeg de Olympische fakkel door de staat Ceara.

  Zijn betrokkenheid staat symbool voor de spirit van de Olympische en Paralympische spelen in ons dagelijks leven. Henry is een inspiratie voor Schneider Electric bij het neerzetten van een veelzijdig bedrijf, waar mensen actief worden betrokken bij het realiseren van teamprestaties. Daarbij vormt gelijkheid voor Schneider Electric een belangrijke waarde.
 • Default Alternative Text
  Schneider Electric leiders blijven zich inzetten voor gelijkheid voor mannen en vrouwen 40 hoofden van landen van Schneider Electric bekrachtigen wereldwijd de Women’s Empowerment Principles (WEP’s) die eind juni 2016 door de UN Women en de Global Compact werden vastgesteld. Deze 40 leiders begeleiden meer den 90 procent van de werknemers van Schneider Electric.
  WEP ondergetekenden zijn publiekelijk de verbintenis aangegaan om iedere mogelijke inspanning te leveren om mannen en vrouwen gelijke kansen te bieden en ze in de gelegenheid te stellen zich persoonlijk te ontplooien.
 • Women Fun Run in Barcelona

  On November 6, the Schneider Electric team raced together with 30,000 women in Barcelona. The Women Fun Run is one of the city's biggest running events to help beat breast cancer and was at its third edition this year.

  Default Alternative Text
 • Internationale gehandicaptendag

  Op 3 december was het Internationale gehandicaptendag (Verenigde Naties). In Zuid-Amerika stimuleren we een cultuur van respect, scholing en motivatie voor alle medewerkers en de hele samenleving. We organiseerden een initiatief waarbij medewerkers letterlijk 'op de stoel' van collega's met een beperking werden gezet. Zo konden ze ervaren met welke uitdagingen gehandicapte collega’s dagelijks te maken hebben en hoeveel doorzettingsvermogen ze hebben. Een ervaring die je leert, inspireert en motiveert nooit op te geven!

  Default Alternative Text
 • Workshop over gendergelijkheid voor managers

  De workshop van een halve dag over gelijkheid van mannen en vrouwen voor managers op directieniveau is geïntroduceerd door Jean-Pascal Tricoire, CEO van Schneider Electric.
  De workshops dienen als een business case voor verandering en behelzen onder andere de huidige status van gendergelijkheid in onze organisatie, analyse van de beperkende factoren hiervoor, en sterke betrokkenheid bij een concreet actieplan.
  De afgelopen twee jaar hebben we deze workshops uitgerold naar de Country & Business Board commissies over de hele wereld - bijna 20 managementteams met 300 managers hebben deelgenomen aan deze workshops. We zijn nog steeds bezig met het uitrollen in het middenkader. De afgelopen 3 maanden zijn er workshops georganiseerd in Nederland, Denemarken, Polen en Brazilië.

  Default Alternative Text

  Terug naar de startpagina voor Diversiteit & Inclusie

  Diversiteit & Inclusie