Welkom op de website van Schneider Electric

Welkom op onze website.

U kunt een ander land kiezen om beschikbare producten te bekijken of bezoek onze corporate website voor meer informatie over ons bedrijf.

Een ander land of een andere regio kiezen

  • Default Alternative Text

   Diversiteit & Inclusie

  Initiatieven

  Schneider Electric heeft initiatieven van internationale en lokale teams ontwikkeld om een diverse en inclusieve cultuur, gelijkheid van mannen en vrouwen, vrouwennetwerken, leiderschapsprogramma's en fora, te stimuleren. Dertig ambassadeurs voor diversiteit en inclusie maken deel uit van het netwerk in onze belangrijkste markten en zetten zich wereldwijd in voor het beleid van de organisatie. Dit beleid omvat: diversiteit dagen, zwangerschapsverlof, netwerkactiviteiten, leiderschapsevenementen voor vrouwen, workshops over gelijkheid van mannen en vrouwen voor managers, vrouwen in leiderschapsprogramma's en nog veel meer.

  • Trots op een van onze medewerkers als drager van de Olympische fakkel Henry Gurgel van Schneider Electric Brazilië, gewichtheffer en lid van het Braziliaanse Paralympische team, droeg de Olympische fakkel door de staat Ceara.

   Zijn betrokkenheid staat symbool voor de spirit van de Olympische en Paralympische spelen in ons dagelijks leven. Henry is een inspiratie voor Schneider Electric bij het neerzetten van een veelzijdig bedrijf, waar mensen actief worden betrokken bij het realiseren van teamprestaties. Daarbij vormt gelijkheid voor Schneider Electric een belangrijke waarde.
  • Default Alternative Text
   Schneider Electric leiders blijven zich inzetten voor gelijkheid voor mannen en vrouwen 40 hoofden van landen van Schneider Electric bekrachtigen wereldwijd de Women’s Empowerment Principles (WEP’s) die eind juni 2016 door de UN Women en de Global Compact werden vastgesteld. Deze 40 leiders begeleiden meer den 90 procent van de werknemers van Schneider Electric.
   WEP ondergetekenden zijn publiekelijk de verbintenis aangegaan om iedere mogelijke inspanning te leveren om mannen en vrouwen gelijke kansen te bieden en ze in de gelegenheid te stellen zich persoonlijk te ontplooien.
  • “WILL Best Employer for Women 2016” Schneider Electric India received the Coveted award “WILL Best Employer for Women 2016”

   in a glittering gathering of Business Leaders, Women leaders of Corporate world from all across India. As a big recognition for Schneider Electric India’s commitment for creating a Diverse and Inclusive organization.

   Default Alternative Text
  • Diversity & Inclusion Strategies Schneider Electric Malaysia wins 2016 Silver Award for Excellence in Diversity & Inclusion Strategies.

   Schneider Electric Malaysia is a proud Silver Award winner at the recent HR Excellence Awards 2016. The strides Schneider Electric Malaysia made in the past year to step up its D&I measures were evident as it exceeded the ambitious targets they set in HeForShe pledges, new graduate hiring, diversity engagement driver score, female new hires and women engagement and development.

   Default Alternative Text
  • Women Fun Run in Barcelona

   On November 6, the Schneider Electric team raced together with 30,000 women in Barcelona. The Women Fun Run is one of the city's biggest running events to help beat breast cancer and was at its third edition this year.

   Default Alternative Text
  • HeforShe Committee Events in HKU

   HeForShe Conversation at Hong Kong University with Elizabeth Nyamayaro - Head of the UN Women HeForShe Initiative

   HeforShe IMPACT Champions Committee Meeting was held in Hong Kong University to engage conversation and collaboration for change. Hong Kong University hosted HeForShe Event with guest speaker Ms. Elizabeth Nyamayaro, Senior Advisor to the Head of UN Women and Head of the UN Women HeForShe Initiative. Monette Sunga, representative of Diversity and Inclusion for Schneider Electric East Asia & Japan Zone shared Schneider Electric’s progress and achievements and the challenges that the company is facing on gender equality movement

   Default Alternative Text
  • Schneider Electric leaders continue their mobilization for gender equality

   40 country presidents of Schneider Electric ratified the global Women’s Empowerment Principles  (WEPs) set out by UN Women and the Global Compact by the end of June 2016.These 40 leaders oversee more than 90 percent of Schneider Electric employees.
   WEP signatories publicly commit to making every possible effort to provide men and women with the same opportunities and enable them to reach their potential.

   Default Alternative Text
  • Annette Clayton ontvangt Legendary Leadership Award

   Op 27 april 2016 ontving Annette Clayton, Chief Supply Chain Officer, de AWESOME Legendary Leadership (ALL) Award tijdens de openingsavond van het AWESOME-symposium in de Verenigde Staten
   De prijs is een erkenning voor haar prestaties op het gebied van Supply Chain Leadership en het creëren van een omgeving waarin vrouwen worden gestimuleerd om te excelleren en zich te ontwikkelen.
   Annette zegt hier zelf over: "Ik voel me enorm vereerd dat ik deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen en het is een voorrecht om te werken met gerenommeerde collega’s die hun steentje hebben bijgedragen om de weg naar succes aan vrij te maken voor vrouwen."

   Standaard alternatieve tekst
  • Schneider Electric Brazilië wint WEP Silver Trophy 2016

   Op 29 maart ontving Schneider Electric Brazilië tijdens de uitreiking van de WEP's 2016 in Foz do Iguaca (Brazilië) de Silver Trophy 2016, in de categorie grote bedrijven, voor zijn leidende rol in de ondersteuning van gelijkheid van mannen en vrouwen. Met deze prijs werd de actieve promotie van HeForShe in Brazilië bekroond.

   Default Alternative Text
  • Schneider Electric Singapore won de HeForShe IMPACT Award

   Op 27 April won Schneider Electric Singapore de HeForShe Impact Award in de corporate categorie. Deze prijs werd uitgereikt door de Singapore United Nation Women.
   De HeForShe Impact Awards worden ondersteund door de vrouwenraad van de Verenigde Naties. Het is de eerste keer dat de Singapore UN Women de prijs uitreikt. Er waren 70 inzendingen. De mobilisatie voor HeForShe in Singapore is met de award erkend.

   Standaard alternatieve tekst
  • 'eaSE Her Life' – Vrouwennetwerk van Schneider Electric Turkije

   Op 24 februari heeft Schneider Electric Turkije 'eaSE Her Life' gepresenteerd: het eerste initiatief voor vrouwen dat wordt gesteund door Country President Bora Tuncer. De vrouwelijke medewerkers van alle vestigingen van Schneider Electric Turkije kwamen bijeen om best practices te delen en voordeel te behalen uit deze gedeelde ervaringen. Daarnaast bespraken met leden van het managementteam hun visie over vrouwen op de werkvloer en kwam aan bod hoe vooroordelen over carrièrevrouwen die ook moeder en echtgenote zijn, weggenomen kunnen worden.

   Default Alternative Text
  • Chili – Ondertekening van Women's Empowerment Principles

   Santiago, Chili, maart 2016 - In het kader van de viering van Internationale Vrouwendag ondertekende Cándido Gutiérrez, Country President bij Schneider Electric Chili, de Women's Empowerment Principles (WEP). Schneider Electric Chili sluit zich, met de ondertekening van de WEP, aan bij de wereldwijde beweging die in 2015 is gestart door 15 CEO's van de belangrijkste markten van Schneider Electric. Cándido Gutiérrez benadrukte dat vrouwenemancipatie leidt tot innovatie, creativiteit en differentiatie.

   Default Alternative Text
  • Lean IN - een evenement in Singapore ter ere van Internationale Vrouwendag

   Op 8 maart werd in Singapore tijdens een evenement met meer dan 200 deelneemsters Internationale Vrouwendag gevierd.
   Ter ere van Internationale Vrouwendag ontvingen alle vrouwelijke medewerkers een Schneider Electric-kaartje van hun mannelijke collega's om hen te feliciteren met hun prestaties. Saulo Spaolans, Country President, ondertekende de Women's Empowerment Principles (WEP). Senior managers van Commercial Operations, Global Supply Chain en HR namen deel aan de paneldiscussie. Ze deelden hun ervaringen op het gebied van vrouwen in het bedrijfsleven en riepen mannen op om vrouwen te steunen en aan te moedigen.

   Default Alternative Text
  • De toekomst vormgeven met vrouwen aan de leiding

   Op 25 en 26 januari werd in Berlijn de internationale conferentie voor Deutsche Bahn Women in Management gehouden. Aan de conferentie namen 200 vrouwelijke managers deel. Rada Rodriguez, Vicepresident voor het Midden- en Oost-Europa, werd gevraagd als keynote spreker voor het thema 'Design the change' over hoe organisaties zich voorbereiden op de toekomst. Ze ging in op het belang van diversiteit & inclusie voor Schneider Electric en de huidige activiteiten op het gebied van diversiteit & inclusie in Duitsland, waaronder partnerships 'GO MINT' en 'Charta der Vielfalt' en de deelname aan 'women & work'.

   Default Alternative Text
  • Internationale gehandicaptendag

   Op 3 december was het Internationale gehandicaptendag (Verenigde Naties). In Zuid-Amerika stimuleren we een cultuur van respect, scholing en motivatie voor alle medewerkers en de hele samenleving. We organiseerden een initiatief waarbij medewerkers letterlijk 'op de stoel' van collega's met een beperking werden gezet. Zo konden ze ervaren met welke uitdagingen gehandicapte collega’s dagelijks te maken hebben en hoeveel doorzettingsvermogen ze hebben. Een ervaring die je leert, inspireert en motiveert nooit op te geven!

   Default Alternative Text
  • Nieuwe erkenning voor Schneider Electric in de Iberische zone

   Ainoa Irurre, onze Vicepresident Human Resources voor Schneider Electric Iberia, heeft in december 2015 in Barcelona de AQ Award voor 'Beste HR-directeur' ontvangen. De prijs is de erkenning voor een geweldig jaar en fantastische carrière bij Schneider Electric. Ainoa is een van de belangrijkste promotors van onze diversiteitscultuur in Spanje.

   Default Alternative Text
  • La Tribune Women's Award 2015

   Sinds 2009 reikt het Franse financieel-economische dagblad La Tribune elk jaar een prijs uit aan getalenteerde vrouwen in verschillende sectoren: onderzoek, bedrijfsleven, digitalisering, startende ondernemingen enz. In december ontving Christel Heydemann, Senior Vicepresident Global Alliances bij Schneider Electric de prijs voor 'Smart city'. Gefeliciteerd!
   Deze prijs erkent de prestaties van een vrouw met een unieke visie op steden van de toekomst.

   Default Alternative Text
  • Frankrijk deelt ervaring op het gebied van gendergelijkheid met Japan

   Op 16 september maakte een Japanse delegatie van het Ministerie van Sociale Zaken kennis met de manier waarop Frankrijk omgaat met de professionele ontwikkeling van vrouwen; de balans tussen privé en werk, gelijke beloning en werving en selectie. De Japanse delegatie ontmoette drie van de ambassadrices voor technische beroepen. Ze vertelden over hun loopbaan in de techniek, hun management carrière en hun gezinsleven. Tijdens een bezoek aan de nieuw opgerichte kinderopvang voor werknemers zagen ze hoe zorgzaam de organisatie omgaat met ouderschap.

   Default Alternative Text
  • Diversiteitlabel in België

   Bij Schneider Electric België zijn we er al jaren van overtuigd dat diversiteit onmisbaar is en een concurrentievoordeel oplevert.
   Voor de tweede opeenvolgende keer hebben we een diversiteitplan aan het bestuur van het Brussels Gewest gepresenteerd dat opnieuw geaccepteerd en goedgekeurd is.
   Slechts 21 bedrijven in het Brussels Gewest hebben het diversiteitlabel - dat officiële erkenning geeft aan de inzet op het gebied van diversiteit - ontvangen.
   Binnen onze Belgische vestiging raakt diversiteit belangrijke assen zoals de gelijkheid van mannen en vrouwen, afkomst en leeftijd en dat gebeurt door de diversificatie van wervingskanalen en door gelijke kansen binnen de organisatie, tijdens de wervingprocedure en On boarding. Maar vooral ook door de betrokkenheid van onze medewerkers

   Default Alternative Text
  • Workshop over gendergelijkheid voor managers

   De workshop van een halve dag over gelijkheid van mannen en vrouwen voor managers op directieniveau is geïntroduceerd door Jean-Pascal Tricoire, CEO van Schneider Electric.
   De workshops dienen als een business case voor verandering en behelzen onder andere de huidige status van gendergelijkheid in onze organisatie, analyse van de beperkende factoren hiervoor, en sterke betrokkenheid bij een concreet actieplan.
   De afgelopen twee jaar hebben we deze workshops uitgerold naar de Country & Business Board commissies over de hele wereld - bijna 20 managementteams met 300 managers hebben deelgenomen aan deze workshops. We zijn nog steeds bezig met het uitrollen in het middenkader. De afgelopen 3 maanden zijn er workshops georganiseerd in Nederland, Denemarken, Polen en Brazilië.

   Default Alternative Text
  • Excellence in diversiteit & inclusie

   Op 17 september 2015 ontving Schneider Electric Maleisië tijdens de HR Excellence Awards van HR magazine de ‘Excellence in Employee Diversiteit & Inclusie Strategies Award’. Deze prijs is een belangrijke mijlpaal.
   Schneider Electric Maleisië ontving de ‘Excellence in Employee Diversiteit & Inclusie Strategies Award’ voor zijn voortdurende inspanningen om gelijkheid van mannen en vrouwen binnen de organisatie te bevorderen. Diversiteit en inclusie (D&I) vormen een integraal onderdeel van de organisatiecultuur. D&I-principes zijn geïntegreerd in de werving en selectie, opleiding, ontwikkeling en emancipatie van alle medewerkers. De organisatie heeft diverse programma's geïntroduceerd, waaronder 'Go Green in the City': een wedstrijd voor studenten waarbij in elk team tenminste één vrouw moet zijn opgenomen. Vrouwenemancipatie, trainingen op het gebied van gelijkheid van mannen en vrouwen en de HeforShe-campagne, onderdeel van het Impact 10x10x10-initiatief, ondersteunen de onderneming op strategisch vlak doordat ze medewerkers actief betrekken bij de initiatieven voor vrouwenemancipatie op de werkvloer.

   Default Alternative Text

   Terug naar de startpagina voor Diversiteit & Inclusie

   Diversiteit & Inclusie