Netherlands

Welkom op de website van Schneider Electric

Welkom op onze website.

U kunt een ander land kiezen om beschikbare producten te bekijken of bezoek onze corporate website voor meer informatie over ons bedrijf.

Een ander land of een andere regio kiezen

  • Introductie open IoT-architectuur voor datacenters: EcoStruxure™ IT

Default Alternative Text
Hoofddorp, 3 oktober 2017 – Schneider Electric, wereldwijd specialist op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering, introduceert EcoStruxure™ IT, de eerste ‘Datacenter Management as a Service’-architectuur.
EcoStruxure IT revolutioneert Datacenter Infrastructure Management (DCIM) met een open architectuur op basis van IoT, die speciaal is ontworpen voor hybride IT- en datacenter-omgevingen. De architectuur is compatibel met uiteenlopende oplossingen en applicaties en verbindt deze met elkaar. Hierdoor ontstaat een slim ecosysteem dat innovatieve toepassingen voor efficiënter onderhoud, beheer en management faciliteert. Gebruikers krijgen real-time inzicht in kwetsbaarheden die de veiligheid en de functionaliteit van een IT-omgeving kunnen beïnvloeden. Ook ontvangen zij aanbevelingen om de prestaties van de infrastructuur te optimaliseren en risico’s te beperken.

De belangrijkste voordelen zijn:
•    Volledige zichtbaarheid over het hybride ecosysteem, ook vanaf een smartphone.
•    Apparaat-informatie, slimme alarmen en monitoring via een open systeem dat gegevens van alle apparaten verzamelt, ongeacht de fabrikant.
•    Proactief reageren op mogelijke risico's door gebruik te maken van wereldwijde benchmarks en analyses uit de EcoStruxure-database.
•    Eenvoudige implementatie bij elk bedrijf, ongeacht de omvang, via een handig abonnementsmodel.
•    24/7 op afstand monitoren met het Schneider Electric Service Bureau. In geval van een incident helpt het servicebureau problemen op te lossen en vermindert het uiteindelijk de gemiddelde reparatietijd.

"De groeiende complexiteit en diversiteit van gevoelige datacenter-omgevingen hebben in combinatie met kleinere budgetten en minder personeel geleid tot een management-uitdaging voor professionals in datacenters. De eerste stap bij het overwinnen van deze uitdaging is een cloud-first managementstrategie. EcoStruxure IT biedt wereldwijde toegang en inzichten in datacenter-omgevingen, op elk moment via elk apparaat," aldus Dave Johnson, Executive Vice President, IT-afdeling, Schneider Electric. "Door onze klanten deze zichtbaarheid en toegankelijkheid te bieden, kunnen ze hun gehele IT-ecosysteem benchmarken, trendanalyses inzien en intelligent onderhoud uitvoeren en tegelijkertijd risico’s verminderen en efficiëntie verbeteren."

"DCIM is een belangrijk onderdeel van op software-gebaseerde infrastructuur," zegt Jennifer Cooke, onderzoeksdirecteur, IDC. "Met een op cloud gebaseerde innovatie zoals EcoStruxure IT, ervaren klanten een eenvoudiger en meer gestroomlijnde implementatie en verhoogde zichtbaarheid van assets binnen en buiten het bedrijf. Daarnaast kunnen gebruikers gedistribueerde omgevingen beter op afstand beheren.”

EcoStruxure IT is de meest recente toevoeging aan Schneider Electric’s EcoStruxure, de open IoT-architectuur die technische installaties verbindt in de industrie, gebouwen, datacenters en infrastructuur. EcoStruxure helpt Schneider Electric klanten wereldwijd met hun digitale transformatie, waardoor ze concurrerend zijn in de huidige digitale economie.

De hoogtepunten van EcoStruxure IT omvatten:


•    EcoStruxure IT Expert – Expert biedt zichtbaarheid over de hybride omgeving, vanaf elke computer of smartphone met de Mobile Insights-applicatie. Datacenter- en IT-managers kunnen prestaties benchmarken tegen hun eigen, of juist andere systemen, voor trendanalyses, onderhoud of storingsvoorspelling, efficiëntievergelijkingen en andere maatregelen.

•    EcoStruxure IT Advisor – Advisor voldoet aan de behoefte voor meer systeemoptimalisatie en inventarisbeheer voor bedrijven en colocatie-gebruikers. Dit biedt superieure controle, planning en voorspelling over alle locaties binnen en buiten het bedrijf. Falende apparatuur kan gemakkelijk worden opgespoord en bereikt, waardoor de reparatietijd verminderd wordt. Ook biedt Schneider Electric's 24/7 Service Bureau remote monitoring en ondersteuning.

Als onderdeel van EcoStruxure IT blijft Schneider Electric StruxureWare, een op locatie draaiende monitoring en operations management oplossing, voor datacenters aanbieden. Deze is geschikt voor datacenter en IT-implementaties van alle grootte en omvang. Schneider Electric biedt een vereenvoudigd proces en tool voor StruxureWare-klanten die geïnteresseerd zijn in migratie naar de nieuwe EcoStruxure IT-architectuur.

Als onderdeel van de lancering werd EcoStruxure IT in de VS getest. Daarbij werden IT-omgevingen van meer dan 500 klanten, 1.000 datacenters, 60.000 apparaten en 2 miljoen sensoren gebenchmarkt. Klantfeedback over de resultaten van hun EcoStruxure IT-implementaties bevestigt de groeiende behoefte aan een cloud-based datacenter managementoplossing.

"ViaWest is een vertrouwde partner voor meer dan 4.200 klanten als het gaat om het leveren van hybride IT-infrastructuuroplossingen die betrekking hebben op colocatie, interconnectie, cloud, managed oplossingen en professionele diensten," aldus Daniel Harman, Engineer Systems Engineer, Peak10 + ViaWest, Inc. "We kozen met EcoStruxure IT voor een leveranciersonafhankelijk platform voor het monitoren van alle apparatuur in onze datacenters via de Mobile Insights-applicatie, met service op afstand ter vervanging van ons interne escalatiebeleid. Ook kunnen wij ons goed vinden in de algemene richting van hun innovatie-routekaart.”

Innovation Summit


Voor de lancering van EcoStruxure organiseerde Schneider Electric voor het eerst het wereldwijde evenement ‘Innovation Summit’ voor Nederlandse klanten en partners. Tijdens de Innovation Summit presenteerde Schneider Electric de nieuwste producten op het gebied van Building, IT, Grid, Machine, Power en Plant. Klanten maakten kennis met innovaties uit het wereldwijde netwerk van Schneider Electric: van augmented reality-oplossingen tot de nieuwste applicaties op het gebied van energiemanagement en procesautomatisering.

Keer terug naar het nieuwsoverzicht

Schneider Electric Nieuws