FAQ's

Vraag stellen

Altivar - ATV12 ATV31 ATV312 display code nSt ( zonder dat deze ingesteld is op een logische ingang ( LI* ) )

De display op de Altivar  toont de code  nSt en de regelaar komt niet in bedrijf ( dit is geen foutcode – error - , maar een status code ! ).

Dit kan de volgende oorzaken hebben:
 
  • Als er een  start commando ( voorwaarts, op  LI1,  of tegenovergestelde draairichting, op LI2  ) aanwezig is op de desbetreffende logische ingang en de regelaar onder spanning gezet wordt,  verschijnt nSt op de display als deze is ingesteld op 2-draads bediening ( menu I-O- , parameter  tCC ingesteld op 2C  en  tCt op trn [fabrieks instelling]  ) of bij 3-draads bediening ( menu I-O- , parameter  tCC ingesteld op 3C  als op  LI1 het NC contact geopend is ).
  • Controleer of iemand de STOP knop op de regelaar zelf of de remote display heeft ingedrukt terwijl normale bediening via de logische ingangen (LI*) verloopt.  Dit wordt door de regelaar gezien als een noodstop.   Een “power cycle” kan de status nST resetten.
  • Als het referentie kanaal ( Fr1 in menu CtL- ) of het commando signaal ( Cd1 in menu CtL- ) toegewezen is aan Modbus ( Ndb ) of CANopen ( nEt  ) blijft nSt in de display staan totdat de communicatiebus een commando zendt.
  • Controleer of er geen logische ingang ( LI* ) is toegewezen aan nSt ( freewheel stop ) in menu FUn- parameter groep StC- sub parameter nSt.  nSt wordt geactiveerd als de betreffende logische ingang “0” wordt.  De motor herstart als de LI* weer “1” wordt en het start commando nog aanwezig is ( bij 2-draads bediening ).  In alle andere gevallen dient een nieuw start commando gegeven te worden.
Bent u geholpen met deze informatie?
Wat kunnen wij doen om de informatie te verbeteren?