Netherlands

Welkom op de website van Schneider Electric

Welkom op onze website.

U kunt een ander land kiezen om beschikbare producten te bekijken of bezoek onze corporate website voor meer informatie over ons bedrijf.

Een ander land of een andere regio kiezen

 • Default Alternative Text

  Zinvolle maatregelen treffen

  De enige manier om klimaatverandering te aan te pakken is door concrete, zinvolle maatregelen te treffen. Lees hoe wij onze bijdrage leveren en anderen inspireren in het 2017 – 2018 Schneider Sustainability rapport.  

  Bekijk de resultaten
 • Default Alternative Text

  Green Premium-oplossingen

  Het Green Premium-ecolabel voorziet onze klanten van duurzame oplossingen. Ook biedt het ecolabel meer transparantie en informatie over milieu en regelgeving. Vandaag de dag ontlenen wij meer dan 75% van onze verkoopcijfers aan de Green Premium-oplossingen.

  Lees meer
 • Silhouette Of People On Greeting To The Sun Installation At Sunset.

  Wat is uw ecologische voetafdruk?

  Gebruikt u meer hulpbronnen dan we op Aarde kunnen produceren? Of kunnen wij een voorbeeld nemen aan uw duurzame levensstijl?

  Bereken uw voetafdruk
  • Onze toewijding aan duurzaamheid Op weg naar koolstofneutraal

   Aan de vooravond van COP21 presenteerde Schneider Electric 10 doelstellingen met betrekking tot duurzaamheid. Vijf daarvan zijn overgenomen van de barometer van Planet & Society 2017 - 2018. 

   Het doel is om uitstoot op de drie scopes te verminderen en nieuwe technologieën voor energie-efficiëntie te ontwikkelen, zodat Schneider Electric en zijn ecosysteem tegen 2030 volledig koolstofneutraal zijn. 

   Bekijk de infographic
   Default Alternative Text

  In deze digitale economie evolueert de wereldwijde supply chain van Schneider Electric naar nog meer maatwerk, duurzaam en verbonden met onze Tailored Supply Chain 4.0-strategie, mogelijk gemaakt door onze EcoStruxure-oplossingen.

  Op maat gemaakt: We zijn gepassioneerd door het succes van onze klanten en proberen altijd te bieden wat zij belangrijk vinden en tegelijkertijd rekening te houden met schaalvoordelen en efficiëntie.

   
  Duurzaam: Duurzaamheid is een prioriteit in onze supply chain, een voorbeeld van onze toewijding aan mens en planeet. We optimaliseren de middelen door een circulaire supply chain te ontwikkelen met schone en veilige faciliteiten op basis van hernieuwbare energie.

  Connected: Onze supply chain is digitaal en smart, mogelijk gemaakt door EcoStruxure-producten en -oplossingen. We bieden klanten zichtbaarheid, optimaliseren end-to-end efficiëntie en verhogen betrouwbaarheid van assets.

  Standaard alternatieve tekst

  Tailored Supply Chain 4.0

  Standaard alternatieve tekst

  Een groene supply chain opbouwen

  We werken continu aan een groenere supply chain om het milieu te beschermen. Zo koppelen we onze activiteiten los van het verbruik van natuurlijke grondstoffen. Met behulp van onze EcoStruxure-oplossingen faciliteren we energie-efficiëntie van binnenuit. Dit doen we op verschillende manieren: Door onze faciliteiten van hernieuwbare energie te voorzien, door de waterintensiteit te verminderen in gebieden met watertekort, en door de CO2-uitstoot van transport te verlagen. Ook werken we samen met onze leveranciers om onze milieuambities uit te breiden naar onze partners.
  Twee jaar geleden gaf het Klimaatakkoord van Parijs ons een duidelijk beeld van de noodzaak om de wereldwijde temperatuurstijging tot minder dan twee graden Celsius te beperken. Dit om wereldwijde ecologische problemen te voorkomen. 
   
  In 2017 heeft Schneider zich aangesloten bij RE100 en EP100 - twee wereldwijde samenwerkingsinitiatieven van invloedrijke bedrijven geleid door The Climate Group, toegewijd aan klimaatactie. 
   
  RE100: Voor 2030 100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken, met een interimaire doelstelling van 80% in 2020. Dit zal worden bereikt met behulp van on-site duurzame energieprojecten in onze gebouwen, hernieuwbare certificaten, en langetermijnovereenkomsten voor stroomaankoop met duurzame ontwikkelaars.  
   
  EP100: De duurzame energieproductiviteit voor 2030 verdubbelen, met het jaar 2005 als baseline. We maken hierbij gebruik van onze EcoStruxure Power en Building om jaar na jaar energie-efficiëntie te leveren.
  Een Smart Car aan het opladen aan het gebouw van Schneider Electric

  Gebruikmaken van onze eigen oplossingen om energie te besparen en duurzame energie te produceren

  Standaard alternatieve tekst

  Beschouw afval als waardevol

  We streven wereldwijd naar zero waste in al onze facilities. Vermindering van afval, hergebruiken, recycling en het vermijden van storten zijn een integraal deel geworden van de scorecards van onze fabrieken en distributiecentra en we zien een constante vooruitgang. Dit jaar kunnen we trots zijn dat 130 fabrieken de benaming "Toward Zero Waste to Landfill" hebben gekregen.

  Meer informatie

  Schneider Electric heeft het ISO 14001-certificaat uitgerold naar alle productie- en logistieke sites met meer dan 50 werknemers en naar grote tertiaire locaties. Al deze locaties dragen bij aan milieurapportage en daarmee aan de milieudoelstellingen van de Groep. De ISO 14001-certificering helpt bij het implementeren van acties en processen voor continue verbetering om de belangrijkste milieueffecten van sites, energie, afval, VOC, water, etc. te verminderen.

  In 2017 waren 263 sites ISO 14001 gecertificeerd.
  In een datacenterruimte, dataoplossingen, datacentermanagement

  Eco-efficiënte productie

  Stroomdistributie, hoogspanningsmasten met hoogspanningslijnen bij zonsondergang.

  Werken met onze leveranciers

  In het nieuwe Schneider Sustainability Impact statement 2018 – 2020 stelden wij de volgende doelen: 
  • Een toename van 5/100 punten in de gemiddelde ISO 26000 beoordelingsscore van onze strategisch leveranciers
  • Minimaal 300 leveranciers zullen volgens Franse wetgeving voor internationale bedrijven voor 2020 on-site zijn beoordeeld
  • Al onze sales-, inkoop-, en finance professionals worden jaarlijks getraind volgens het VN anti-corruptie handboek
  • 100% van het karton en hout gebruikt voor transport zijn van gerecyclede of gecertificeerde afkomst
  • Een 10% stijging van CO2-efficiëntie in het transport

  Verder kijken

  Standaard alternatieve tekst

  Onze belangrijkste initiatieven

  "Sociale, milieu en ethische verantwoordelijkheid voor onze natuurlijke voorraden is één van onze belangrijkste initiatieven. De laatste jaren hebben we inspanningen zoals ISO 26000 en het volgen van conflictmineralen geleid en bijgedragen aan Green Premium TM en naleving van gevaarlijke stoffen.

  DK Singh, Chief Purchasing Officer, Schneider Electric.

  Supply Chain hoogtepunten 2017

  • 358 On-site audits inclusief duurzaamheidscriteria
  • 10,3% Energiebesparing op onze sites vs 2014 baseline
  • 88% van de strategische leveranciers slaagt voor de externe evaluatie voor duurzame ontwikkeling 2015-2017
  • 10% Vermindering van CO2-uitstoot van transport tussen 2015-2017
  • 130 sites erkend als "Towards Zero Waste to Landfill"
  • 70% van relevante aankopen bevestigd als conflictvrij volgens de Conflict Minerals regelgeving van 2012