Netherlands

Welkom op de website van Schneider Electric

Welkom op onze website.

U kunt een ander land kiezen om beschikbare producten te bekijken of bezoek onze corporate website voor meer informatie over ons bedrijf.

Een ander land of een andere regio kiezen

 • Default Alternative Text

  Een herdefinitie van EFFICIËNTIE in het zuivelbedrijf

  Groeien van een lokale melkcoöperatie naar een wereldwijd opererend bedrijf is een gedurfd idee. Fonterra heeft de melksector in Nieuw-Zeeland opnieuw gedefinieerd en is een van de meest efficiënte zuivelfabrieken ter wereld geworden, waarbij het bedrijf de EFFICIËNTIE heeft geoptimaliseerd met behulp van Schneider EcoStruxure™ Plant.

  Ontdek EcoStruxure
 • Fonterra klantverhaal Melkindustrie in Nieuw-Zeeland herdefiniëren

  Zie hoe we Fonterra helpen grenzen te verleggen van prestaties, veiligheid en efficiëntie

Uitdaging

Wereldschaal: Fonterra heeft een lokaal bedrijf in Nieuw-Zeeland met een internationaal bereik. Bij het bedrijf zijn vele verschillende zuivelcoöperaties en boerderijen aangesloten. Ze moeten met veel factoren rekening houden en omgaan met natuurlijke onderbrekingen terwijl ze wel consistente productie willen bereiken. Daarom zocht Fonterra een betrouwbare elektrische partner die hun lokale branche begreep en wereldwijd actief was.
 
Hoogste normen in hygiëne, kwaliteit en versheid: Melk is een tijdkritisch product dat moet voldoen aan de strengste eisen als het gaat om veiligheid en kwaliteit. Uitval van machines, vertraagde levering of verkeerde zorg kan er de oorzaak van zijn dat melkproducenten hun product moeten lozen. Het bedrijf had een leverancier nodig die een gedegen relatie kon opbouwen gebaseerd op wederzijds vertrouwen en die voorbereid was op storingen op het moment dat die optreden.
 
Industriële efficiëntie en duurzaamheid: Tegelijkertijd had Fonterra een partner met visie nodig om industriële efficiëntie te gebruiken als een middel om milieuvriendelijk te zijn en duurzame bedrijfspraktijken voor de toekomst te creëren.


fonterra-challenge-IC-631x292

Oplossing

Efficiëntie en betrouwbaarheid met EcoStruxure
  
Apps, analyse & diensten: UVP – diensten en ondersteuning – totaaloplossingsaanbod en levenscyclusbeheer  
aangesloten producten: SCADA, automatisering, drives, motorregeling, MV, LV distributie, verlichtingsregeling, C-Bus, UPS, bekabelingstoebehoren

Complete oplossing voor grotere efficiëntie: De melkindustrie in Nieuw-Zeeland was ooit een gevarieerde verzameling van kleine of middelgrote zuivelcoöperaties en heeft een lang bestaande relatie met Schneider Electric. Voor ons was het een natuurlijke stap om een compleet product/complete oplossing te bieden die op lokale en globale schaal gebruikt kon worden, waarmee elektriciteitsdistributie wordt gestroomlijnd en over de hele linie compatibel wordt voor grotere productie-efficiëntie.
 
Deskundige begeleiding voor het greenfield-project: Naast de dagelijkse werkzaamheden heeft Fonterra de infrastructuur uitgebreid, onder onze begeleiding, en hebben ze een veel groter melkverwerkingscomplex gebouwd: Darfield, hun eerste greenfield-complex, want alle andere grote investeringen op bestaande locaties hadden oude systemen.

Meer dan 30 ton volle-melkpoeder per uur: Met deze indrukwekkende productie en capaciteit van maximaal 4,4 miljoen liter melk per dag is de Darfield 2 melk blower een geweldig succes voor Fonterra.

De grootste en meest efficiënte zuivelfabriek in de wereld: Fonterra is van lokale zuivelcoöperaties uitgegroeid tot een wereldwijde grootheid in de branche. Schneider Electric is partner tijdens deze reis en in onze sterke relatie met de zuivelindustrie in Nieuw-Zeeland. Terwijl Fonterra blijft groeien, zal deze relatie zeker blijven bestaan.

fonterra-solution-IC-631x292

Lees hoe uw bedrijf succes kan behalen met innovatie op elk niveau

Meer ontdekken

Resultaten

• Met als resultaat dat Darfield een enorm succes is. De melk blower, Darfield 2, kan tussen de 4,2 en 4,4 miljoen liter per dag verwerken en ruim 30 ton volle-melkpoeder per uur!
 
• Fonterra groeide uit van eenvoudige zuivelcoöperaties tot de grootste en meest efficiënte zuivelfabriek in de wereld en heeft ontdekt dat de samenwerking met Schneider Electric één groot voordeel opleverde: hun langdurige relatie. De geschiedenis met de zuivelindustrie in Nieuw-Zeeland gaat ver terug en zal zeker blijven bestaan nu Fonterra blijft groeien
 
Het complete product-/oplossingsaanbod van Schneider Electric bevat:

• SCADA, automatisering, drives, motorregeling, MV, LV distributie, verlichtingsregeling, C-Bus, UPS, bekabelingstoebehoren, ontwerpadvies, projectbeheer en stroomkwaliteit

• UVP – diensten en ondersteuning – totaal oplossingsaanbod en levenscyclusbeheer

Belangrijke feiten
 • Fonterra is de grootste zuivelproducent in Nieuw-Zeeland en de grootste zuivelexporteur ter wereld
 • Darfield is het eerste greenfield-complex dat ontwikkeld is door Fonterra
 • Het is het grootste, meest efficiënte zuivelcomplex ter wereld
 • Darfield 2 droogmachine verwerkt tussen de 4,2 en 4,4 miljoen liter per dag
 • Darfield 2 produceert ruim 30 ton volle-melkpoeder per uur
 • 5% van de SENZ-omzet kan rechtstreeks worden toegeschreven aan Fonterra

Project Snapshots